Almedalsbiblioteket. Arkivbild. Foto: SVT

Kraftiga begränsningar inom kultur och fritid på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

Risk för trängsel och därmed smittspridning gör nu att även Gotland inför skärpta allmänna råd. Detta innebär att bibliotek, badhus och idrottsanläggningar kommer ändra och begränsa sina öppettider.

–  I enlighet med de lokala allmänna råden för Gotland kommer vi fortsätta hålla våra bibliotek öppna och fortsätta arbeta med att begränsa antalet besökare i lokalerna och att det går att hålla avstånd i våra bibliotek. Detta sker genom en rad åtgärder såsom fortsatt maxantal besökare i våra minsta bibliotek, minskad service och att inte använda biblioteket som en mötesplats. Vi kommer också i enlighet med riktlinjerna att fortsätta möjliggöra idrottstillfällen för unga födda efter 2005, säger Angelica Andersson Fihn, avdelningschef kultur och fritid hos Region Gotland, i ett pressmeddelande.

Detta gäller i korthet

Almedalsbiblioteket: stänger för allmänheten t.om 30 november p.g.a. byte av matta och ökad risk för trängsel (studenter och anställda på UUCG har tillträde till plan 3 fr.o.m. 13/11).

Övriga bibliotek: Samtliga bibliotek kommer inte längre erbjuda tjänster som kräver längre tids vistelse men fortfarande hålla öppet med begränsad service. Detta innebär i praktiken att låntagare erbjuds komma till biblioteket för att låna men inte uppehålla sig i lokalerna.

Badhusen: Samtliga badhus stängs för allmänheten. Undantaget är skolans idrotts- och simundervisning samt föreningsledd träning för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

Ishallarna håller öppet för föreningsledd ungdomsverksamhet för ungdomar födda 2005 eller senare samt för lag som av riksidrottsförbundet klassas som elitverksamhet.

Idrottshallarna håller öppet för föreningsledd träning för barn och ungdomar födda 2005 eller senare samt för lag som av riksidrottsförbundet klassas som elitverksamhet. Ombyte måste ske hemma då omklädningsrummen stänger.

Utegym, elljusspår, motionsstigar går att använda som vanligt

Källa: Region Gotland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet