Foto: TT

Kvinna angripen – misstänkt våldtäkt på Bråvalla

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter midnatt natten till söndag våldtogs en kvinna när hon var på väg från festivalområdet på Bråvalla, enligt polisen. Totalt har fyra misstänkta våldtäkter och 23 fall av sexuellt ofredande anmälts på festivalen.

Polisen utreder ytterligare ett fall om misstänkt våldtäkt som inträffat på årets Bråvallafestival, skriver de på sin hemsida.

Två män ska ha angripit en kvinna när hon var på väg från campingen till festivalområdet. Hon har förts till sjukhus för läkarundersökning och vård. Det finns ännu ingen misstänkt.

Bråvallafestivalen i Norrköping

LÄS MER: Sexövergrepp på festivaler upprör jämställdhetsminister Åsa Regnér

Ytterligare fall av misstänkt våldtäkt natten till lördag

I går meddelade polisen att en misstänkt våldtäkt har anmälts i samband med en Håkan Hellström-konsert natten till lördagen. Nu har ytterligare en misstänkt våldtäkt anmälts natten till lördag.

Våldtäkten ska ha ägt rum i samband med en konsert framför scenen Panorama och kvinnan har lämnat ett vagt signalement till polisen. Kvinnan vill inte medverka i den utredning som polisen nu inlett om den misstänkta våldtäkten.

”Utredningen fortsätter dock men utredningen försvåras och utredningsläget är inte gott” skriver polisen på sin hemsida.

LÄS MER: Detta har hänt – sexövergrepp på Bråvalla

Fyra misstänkta våldtäkter

Ytterligare en kvinna har anmält en våldtäkt natten till lördag. Kvinnan ska ha följt med en okänd man till ett tält och haft frivilligt sex, men när kvinnan ville avsluta akten accepterade mannen inte det och fortsatte. Polisen utreder fallet som våldtäkt.

Fram till söndag förmiddag har ytterligare fem fall av sexuellt ofredande anmälts. Totalt har nu 23 fall av sexuellt ofredande anmälts och fyra våldtäkter sen festivalen startade i onsdags.

LÄS MER: Bråvalla ställs in 2018

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Mer i ämnet