Foto: SVT / Lovisa Gelin

Kvinnomordet på Resecentrum i Linköping lex Sarah-anmäls

Uppdaterad
Publicerad

På väg till ett planerat möte med socialtjänsten i Motala blev en 44-årig kvinna knivhuggen till döds på Resecentrum i Linköping.

Efter att ha gjort en internutredning så har nu kommunen gjort en lex Sarah-anmälan som skickats till Ivo (Inspektionen för vård och omsorg).

Det var på torsdagsförmiddagen den 15 april i år som den 44-åriga kvinnan mördades vid Resecentrum i Linköping. En 40-årig man som haft en relation till kvinnan kunde gripas på plats och sitter sedan dess häktad som misstänkt för mord.

Mannen har under utredningen genomgått en paragraf 7-undersökning, där det bedömdes att han kan lida av en allvarlig psykisk störning.

Socialtjänsten: Har utgått från barnens bästa

Socialtjänsten framhåller att de utgått från barnens bästa i ärendet och att bristerna inte varit så pass allvarliga att de hade gjort någon skillnad för det som sedan hände på tågstationen i Linköping.

Förutom att se över arbetssätten kommer socialtjänsten också genomföra utbildningssatsningar för personalen i frågor rörande våld i nära relation.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvinnomordet på Resecentrum

Mer i ämnet