Det var i april som en kvinna mördades vid resecentrum i Linköping. Foto: SVT/Lovisa Gelin

Misstänkt för kvinnomordet kan lida av allvarlig psykisk störning

Publicerad

Mannen som misstänks för mordet vid resecentrum i Linköping kan lida av en allvarlig psykisk störning. Det visar en paragraf 7-undersökning som genomförts. Något som Corren var först med att rapportera.

Det var i april som en kvinna mördades vid resecentrum i Linköping. En man är häktad misstänkt på sannolika skäl för mord. SVT Nyheter Öst har tidigare rapporterat om att mannen skulle genomgå en paragraf 7-undersökning, vilket kan visa om det finns skäl att misstänka att mannen lider av en psykisk störning.

Misstänks lida av en allvarlig psykisk störning

I undersökningen, som nu genomförts, framgår det att mannen kan misstänkas lida av en allvarlig psykisk störning, och att han även kan ha gjort det under gärningen.

Rekommendationen från rättspsykiatriska undersökningsenheten är att mannen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, som är en mer omfattande utredning.

Den rättspsykiatriska undersökningen kan avgöra om mannen kan dömas till fängelse eller till rättpsykiatrisk vård.

Åtal framflyttat

Tidigare har vice chefsåklagare Malin Axelsson meddelat att åtalet, som skulle vara väckt 14 maj, behövde senareläggas.

Vid en omhäktningsförhandling under onsdagen togs beslutet att åtal senast ska vara väckt 9 juni och att mannen fortsatt ska vara häktad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.