Sandra Wahlström, ordförande för Lärarförbundet i Linköping. Foto: Lovisa Gelin/SVT

Lärarförbundet: ”Sorg bland lärarna på Skäggetorpsskolan”

Publicerad

Under onsdagen får elever på Skäggetorpsskolan i Linköping information om det stängningsförslag som presenterades igår. Kommunens tanke är att stänga högstadiet hösten 2021.

För att stötta lärarna var Sandra Wahlström, ordförande för Lärarförbundet i Linköping, på Skäggetorpsskolan under onsdagsförmiddagen.

SVT Nyheter Öst träffar henne utanför skolan och hon berättar att lärarna är ledsna över förslaget.

Linköping

– Lärarna känner sig tagna på sängen, Sandra Wahlström.

Samtidigt uttrycker hon en stor oro över att högstadieskolorna i Linköping redan är fulla, då det råder stor brist på lokaler.

”Tryggt sommarlov”

Skäggetorpsskolans rektor Anders Österhjelm berättar att han under dagen går runt i alla klasser för att informera eleverna.

– Mitt fokus är att ta ansvar för elever, lärare och vårdnadshavare. Att kunna svara på frågor. Vi är i slutet av läsåret och mitt i en pandemi och vi vill att eleverna ska få en bra tid och kunna gå på sommarlov tryggt, säger han.

Mer från facket hör du i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet