Foto: SVT

Lastbilsolycka hindrar trafiken på E4 utanför Linköping

Publicerad

Strax efter klockan 14 larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en trafikolycka på E4 utanför Linköping.

En lastbil som färdades söderut ska ha drabbats av punktering och krockat med en personbil. Lastbilen uppges ha kört igenom ett mitträcke på motorvägen och hamnat med fronten i norrgående riktning.

– Lastbilen var lastad med glas som har spridits över vägbanorna. Det kommer kräva en del saneringsarbete, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i Östergörtland.

Trafikverket meddelar att E4 är avstängd mellan Linköping och Norsholm i norrgående riktning och det råder mycket begränsad framkomlighet i södergående riktning med långa köer åt båda håll som följd.

– Vi har patruller på plats och trafiken leds om till gamla E4, säger Björn Öberg.

Två personer färdades i de drabbade fordonen, men ingen ska ha skadats fysiskt vid olyckan.

Vid klockan 15 meddelar räddningstjänsten att en fil i båda riktningar öppnats, men att hastigheten är kraftigt reducerad. Skyddsfordon från Svevia är på väg till platsen för att ta över och assistera vid bärgningsarbetet.

Strax efter klockan 15.30 lämnade räddningstjänsten platsen. Norrgående körfält kommer att stängas helt under bärgningsarbetet som beräknas pågå till 16.30.
Trafikverket beräknar att man ska vara helt klara på platsen till klockan 20.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet