LHC:s ordförande Roger Ekström berättar mer i klippet om läget i klubben just nu. Foto: Janerik Henriksson / TT

LHC tvingas pausa verksamheten – många smittade av corona

Uppdaterad
Publicerad

Hela 24 personer med koppling till herrarnas a-lag har konstaterad corona-smitta, skriver Linköping hockey club i ett pressmeddelande. Föreningen tvingas nu pausa all verksamhet under ett par dagar.

SDHL-verksamheten tar paus till på onsdag. SHL-laget och LHC-Academy till på torsdag.

– Vi har i nuläget fått besked att 24 personer med koppling till herrlaget har konstaterad smitta och vi väntar ytterligare besked från fyra personers tester. Inom LHC Academy finns det fyra personer med konstaterad smitta, säger Niklas Persson, General Manager SHL, i pressmeddelandet.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Herrarnas SHL-match mot Malmö på torsdag skjuts fram. LHC nu har fått fyra av lagets SHL-matcher flyttade, enligt TT.

– Vi följer varje individs återhämtning noga och är måna om att de inte återgår i träning för tidigt. Det är viktigt dels ur ett smittspridningsperspektiv och dels ur ett hälsoperspektiv för individen, säger LHC:s medicinskt ansvarige läkare Iannis Magounakis.

Höstlovscamp inställd

Samtliga lagträningar, friåkningar och fysträningar som brukar ske på Stångebro sportfält och i Ljungsbro stänger ner till och med onsdag. Dessutom blir det ingen Höstlovscamp.

Under de närmsta dagarna ska också ett större saneringsarbete genomförs i alla lokaler som föreningen använder. Detta för att försöka stoppa smittspridningen.

Beslutet har fattats av Linköping Hockey Clubs ledningsgrupp i samråd med föreningens medicinska team, efter rekommendation från smittskyddsenheten i Region Östergötland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet