Bygger upp hemligt lager: ”De här platserna försöker vi ligga lågt med”, berättar Paul Håkansson här. Foto: SVT

Linköping ansvarar för länets skyddsutrustning

Uppdaterad
Publicerad

Redan i början av pandemin tog Linköpings kommun över ansvaret från Länsstyrelsen och byggde upp ett lager.

Under coronapandemin har det varit många diskussioner om skyddsutrustning, och vanligen är det länsstyrelsen som administrerar arbetet med lager av skyddsutrustning åt kommunerna. Men redan i början av pandemin tog Linköpings kommun över ansvaret.

– Linköping har ett avtal med de övriga 12 kommunerna i länet där vi upphandlar den skyddsutrustning som det finns behov av, säger Paul Håkansson, kommundirektör i Linköping.

Paul Håkansson ser det som en fördel i och med att kommunen då kan handla av företagare i länet eller i närheten av länet. Eftersom skyddsutrustningen är åtråvärd är det hemligt var det stora lagret finns.

– Om man samlar väsentlig utrustning så vill man ju inte att den ska utsättas för brandattentat så de här platserna försöker vi ligga lågt med. Det bland annat därför som det råder fotoförbud, säger Paul Håkansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.