Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande i Linköping. Foto: SVT

Linköping inför stödpaket för olika företag

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings kommun meddelar under onsdagen att man inför ett stödpaket för företag inom restauranger, caféer, besöksnäringen och handeln.

Stödpaket är en följd av coronaviruset och minskade intäkter för företagen i Linköping. Nu försöker kommunen undvika större uppsägningar och konkurser.

Insatser som kommunen inför:

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

• Uppskov ges för kommunala tillsynsavgifter.

• Uppskov ges för kommunala tillståndsavgifter.

• Uppskov beviljas för inbetalning vid kommunala markupplåtelser.

• Kommunen kommer att se över uteserveringstillstånd och vid behov justera dessa.

• Tillsyn vid verksamheter kommer att ske efter behov.

• Möjligheterna att korta betaltiden till kommunens leverantörer ses över för att på så sätt ytterligare bidra till att stärka företagens likviditet

– Kommunen har en god ekonomi som tillåter att vi skjuter på dessa inbetalningar och bidrar med ett andrum för de som just nu har det tufft. Viktigt att poängtera är också att det som nu föreslås är sådant som ryms inom kommunens ansvarsområde, för många av de övriga näringarna som har det tufft är det primärt statliga åtgärder som måste till, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet