Linköping öppnar – andra kommuner avvaktar

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen meddelade på torsdagsmorgonen att det är upp till kommunerna om de vill öppna idrottsanläggningar för de födda 2005 eller senare. Linköpings kommun uppger att de kommer öppna på måndag. De andra östgötska kommunerna SVT Nyheter Öst pratat med avvaktar i nuläget.

– Det pågår ett febril arbete. Något beslut är inte taget än, men det pågår samtal mellan kommunerna i länet eftersom vi vill ha likstämmighet. Vi hoppas på ett beslut idag, säger Fredrik Franzén, fritidsutvecklare i Finspång.

Linköpings öppnande är dock endast för bokade aktiviteter. Detsamma gäller för de utomhusanläggningar Motala kommun bestämt att öppna 25 januari. Där kommer omklädningsrummen att fortsatt vara stängda.

– Vi avvaktar till efter helgen med besked. Vi har ett möte inplanerat till måndag och då beslutar krisledningsutskottet hur vi ska göra, säger Olle Vikmång (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet