Lokalpolisområdeschef Ann-Christine Rehnström berättar om arbetet med att öka tryggheten i stadsdelen Berga i videon ovan. Foto: SVT

Polisen efter skottlossningen i Berga: ”Vi behöver bli fler poliser”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Linköping har under en tid arbetat för att öka tryggheten i bland annat stadsdelen Berga i Linköping. Men enligt lokalpolisområdeschefen Ann-Christine Rehnström behövs mer resurser för att kunna gå framåt i arbetet mot de kriminella.

Det var på torsdagskvällen som två tonårskillar sköts i stadsdelen Berga i Linköping. Det här är en av flera skottlossningar i området på kort tid, och ett flertal boende har uppgett till SVT att man numera känner sig otrygg efter händelserna.

Berga är en av stadsdelarna i Linköping som polisen och Linköpings kommun arbetar med för att öka tryggheten. Enligt kommundirektören Paul Håkansson är det polisen som har det yttersta ansvaret när det gäller lagföring av kriminella i områdena.

Hör Ann-Christine Rehnström berätta vad som krävs i arbetet mot kriminella i området i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.