Den malaysiske kronprinsen Tengku Muhammad Faiz Petra kommer att gifta sig med östgötskan Louise Johansson den 19 april 2019. Foto: Courtesy of Kelantan Palace

Louise från Östergötland gifter sig med malaysisk kronprins

Uppdaterad
Publicerad
32-åriga Louise Johansson från Östergötland ska den 19 april gifta sig med den 45-årige malaysiske kronprinsen Tengku Muhammad Faiz Petra.

Bröllopet ska hållas i Kotu Bahru i Malaysia, skriver Expressen.

”Möjligtvis kommer hans höghet att följa med på folkliga tillställningar efter bröllopet för att presentera sin fru”, säger Mohamed Faziharudean, ceremonichef på slottet i Kelantan, i ett uttalande till malaysiska medier.

Uppvuxen på mindre ort i Mjölby kommun

Louise Johansson är uppvuxen på en mindre ort i Mjölby kommun. Hon gick barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet, enligt Expressen, och efter studenten jobbade hon som au-pair i England.

Paret uppges ha lärt känna varandra när kronprinsen studerade utomlands.

En nära släkting till Louise Johansson säger till SVT Nyheter Öst att familjen inte vill kommentera om man ska åka ner till Malaysia för att närvara vid bröllopet.

KS-ordföranden: ”Jag måste nog få smälta det här”

För Cecilia Burenby (S), kommunstyrelsens ordförande i Mjölby, kommer det som en överraskning att en av kommuninvånarna nu ska bli prinsessa i Malaysia.

– Ja, jag har ju sett nyheten om att det var en kvinna från Sverige, men att hon kommer härifrån visste jag inte.

Kommer ni från kommunens sida uppmärksamma det här på något sätt?

– Det vet jag inte. Jag måste nog få smälta det här först, säger Cecilia Burenby och skrattar.

– Men jag önskar henne all lycka i det framtida äktenskapet.

”Möjligt att kungaparet skickar en lyckönskning privat”

I nuläget verkar det inte som att det svenska kungahuset kommer att delta vid vigseln eller på något annat sätt uppmärksamma att en svensk kvinna blir ingift i ett annat kungahus.

– Det är ingen information som jag har, men det är möjligt att kungaparet skickar en lyckönskning privat, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare hos det svenska kungahuset.

Bild från Instagram.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mjölby

Mer i ämnet