Andreas Norlén (M), riksdagsledamot från Östergötland.

M-riksdagsledamoten: ”Det här är inte seriöst”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s granskning av Fas3 och de subventionerade jobben väcker starka reaktioner. Två riksdagspolitiker från Östergötland säger nu att de är förvånade över att man använder anställningsstöden på det här sättet.

Socialdemokraten Johan Andersson är ledamot av arbetsmarknadsutskottet och förvånad över att företagen beställer subventionerad arbetskraft från Arbetsförmedlingen.

– Det här var en nyhet för mig. Det här är verkligen i tassemarkerna. Samtidigt är det här en modell som regeringen byggt in, då får man ta ansvar för den. Man kan inte enbart lägga ansvaret på arbetsgivaren.

Moderaten Andreas Norlén säger att det här aldrig var tanken med fas 3.

– Jag tycker inte att det här är ett seriöst sätt att använda att använda stöden på. Företagen och Arbetsförmedlingen har ett ansvar för att de här stöden används på ett seriöst och trovärdigt sätt.

– Jag blir bekymrad av att man inte anser att man har en morot att hjälpa arbetslösa tillbaka till jobb. Då får vi se över om man behöver göra någon justering i systemen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar Fas 3

Mer i ämnet