Man allvarligt skadad – skuren i halsen på krog i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En man har blivit skuren i halsen på en krog i Linköping. Han opererades akut under natten och hans tillstånd är fortfarande allvarligt.

Polisen larmades till ett bråk på Ågatan i Linköping vid 01.49. Inne på en krog hade en man i 20-årsåldern attackerat en annan man och skurit honom i halsen, vilket Corren var först med att rapportera om.

Mannen som skadats är i 50-års åldern och bor i Linköping. Han fick en kraftig blödning i halsen och är allvarligt skadad. Han fördes med ambulans till Universitetssjukhuset i Linköping och opererades akut under natten. Klockan 07.30 på fredagsmorgonen var hans tillstånd fortfarande allvarligt.

Linköping

Misstänkt försök till mord

Mannen i 20-årsåldern greps i samband med brottet.

– Vid gripandet hade han ganska hög berusningsnivå, säger Thomas Agnevik, presstalesperson polisregion Öst.

Polisen genomförde ett förhör med den gripne mannen under förmiddagen på fredagen och en åklagare har nu beslutat att anhålla mannen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Männen är sedan tidigare bekanta med varandra.

Under lördagsförmiddagen har SVT Nyheter Öst försökt få en uppdatering av den skadade mannens tillstånd från Region Östergötland, men utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet