Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Camilla Lundahl Skedevik jobbar som medicintekniker på Universitetssjukhuset i Linköping. I videon berättar hon om den ängslan varslet har skapat hos henne och kollegorna. Foto: Carl Larsson/SVT

Medicinteknikern Camilla kan förlora jobbet: ”Mycket tankar”

Publicerad

Under onsdagen kom chockbeskedet att 900 medarbetare varslas hos Region Östergötland. Fackförbundet Vision är ett av dem som har medlemmar som kommer drabbas.

– Sorgligt måste jag säga. En tyngd i hjärtat att det har blivit så här, säger Lotta Dahl, ordförande Vision Region Östergötland.

Fackförbundet visste att någon form av större sparpaket väntade och under onsdagen kom beskedet, 900 anställda ska bort.

Vårdkrisen i Östergötland

Utpekade yrkesgrupper

En utpekad yrkesgrupp är medicinteknikerna. Camilla Lundahl Skedevik har jobbat som det på US i cirka ett och ett halvt år.

– Jag tycker det är väldigt tråkigt och både jag och mina medarbetare är väldigt oroliga. Det är mycket tankar just nu om vad som kommer hända.

Tragiskt

Lotta Dahl anser att det är tragiskt för dem som måste sluta, men även för dem som blir kvar.

– De förlorar medarbetare, kollegor. De kanske också får göra andra arbetsuppgifter. Det är en stor och svår fråga generellt.

Hon menar också att det finns en risk att annan personal nu måste göra de administrativa uppgifterna.

Vision organiserar cirka 1 500 av de anställda inom regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdkrisen i Östergötland

Mer i ämnet