Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tufft, svårt och tråkigt, så beskriver US:s medarbetare varselbeskedet. Foto: Hadeel Ibrahim

Vårdanställda efter varslet: ”Det känns väldigt tufft”

Uppdaterad
Publicerad

900 medarbetare varslas i Region Östergötland under onsdagen. Flera anställda är oroliga efter beskedet.

– Jag tycker att det är jättetråkigt, säger läkarstudenten Filip Wiman.

Framför Universitetssjukhuset Norra entré råder det en dyster stämning. Alla vi kommer i kontakt med har tagit del av informationen. För vissa kom det plötsligt, men för andra var det ingen överraskning.

– Det känns väldigt tufft att vi ska behöva sparka så många eftersom att det är så stort sjukhus och en stor region, säger undersköterskan Maja Hedin.

Facket: ”Upprörande”

Reaktionerna från fackligt håll är också upprörda under onsdagen.

– Det är upprörande. Det är väldigt många det berör, säger Catarina Eriksson, avdelningsordförande för Kommunal Öst, som menar att regionen egentligen är underbemannad om man ser till hur mycket personalen arbetar övertid:

– Det betyder väl att man inte tillräckligt med personal.

Hur stor är oron bland medarbetarna? Hör de berätta i klippet ovan. I klippet nedan reagerar fackordföranden för Kommunal Öst på dagens besked.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet: Hör vad Catarina Eriksson, avdelningsordförande för Kommunal Öst, tycker om Region Östergötlands varsel. Foto: Robin Persson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.