Tangra Brussander är rektor på en del av den kommunala skolan Bergska gymnasiet och Anders Södergren är rektor på friskolan Curt Nicolin-gymnasiet. Foto: SVT

Mer distansundervisning i Finspång

Uppdaterad
Publicerad

Bergska skolan i Finspång är en av alla skolor som kommer att gå över till en stor del distansundervisning. Det är möjligt efter att regeringen i förra veckan lättade på reglerna för gymnasieskolor.

Lektionssalarna är små och eftersom skolbänkarna inte går att dela på så mer eller mindre måste en del av Bergska gymnasiet i Finspång ha distansundervisning.

Från och med tisdagen är bara en av årskurserna på plats i skolan, medan två årskurser får ha distansundervisning. Även för de elever som är i själva skolan blir det annorlunda.

Finspång

– De delas upp så att man kan vara i två klassrum och läraren får gå mellan, säger Tangra Brussander, som är rektor för den del av Bergska skolan som finns i byggnaden Bildningen i Finspång.

På ett annat våningsplan i samma hus finns Curt Nicolin-gymnasiet. Det är en friskola, som redan från terminsstarten delvis har haft distansundervisning.

– Jag tycker att det har gått över förväntan bra. Vi har hittat en lösning som håller över tid.

Curt Nicolin-gymnasiet valde att tidigt gå över till distansundervisning eftersom många av eleverna pendlar från exempelvis Norrköping. Det gjorde att även om det gick att hålla avstånd i skolan så blev skolresan med buss en möjlig smittrisk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finspång

Mer i ämnet