Polis vid gården utanför Mantorp. Foto: Jeppe Gustafsson

Misstänkte dubbelmördaren tänker berätta mer i rätten

Uppdaterad
Publicerad

Nu inleds rättegången mot den 24-årige småbarnspappan som misstänks för det brutala dubbelmordet i Mantorp. Enligt hans advokat kommer mannen att berätta mer än vad han tidigare har gjort.

Den misstänkta 24-åringen har varit förtegen i förhören som gjorts och allt som oftast svarat ”inga kommentarer” på de vitala frågorna. Tidigare idag pratade vi med hans advokat, Henrik Lindblom, som berättade att 24-åringen kommer att berätta mer under rättegången än han gjort i förhören.

– Exakt vad han kommer att berätta vill jag inte gå in på, men han kommer att berätta mer än under förundersökningen. Sen är han fortfarande hämmad av den hotbild som finns så någon identifikation på något sätt har jag svårt att se, säger försvarsadvokaten Henrik Lindblom.

Dubbelmordet i Mantorp

Erkänt att han varit på platsen

Enligt Lindblom nekar 24-åringen fortfarande till mord, men har, precis som i tidigare förhör, erkänt att han varit på platsen och deltagit i den tejpning av offren som gjordes på morddagen, men att han lämnat platsen innan morden verkställdes.

– Det finns ju spår, kanske inte i direkt anslutning till själva brottsplatsen, men i nära anslutning. Det finns fingeravtryck på bland annat kylskåp och under en stol i köket. Dessutom menar vi att tillvägagångssättet i sig antyder flera gärningsmän och det kommer jag utveckla närmare vid huvudförhandlingarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet