Mätning visar: Mjölby är bästa kommunen i Östergötland för företagare

Uppdaterad
Publicerad

Svenskt Näringsliv gjorde en mätning på hur bra företagsklimat samtliga kommuner har. I Östergötland var Mjölby bäst i klassen och kommunen landade på en 28:e plats av totalt 290 kommuner i landet.

– Den viktigaste faktorn är naturligtvis att vi har så bra företagare i Mjölby, säger Torbjörn Sjögren, näringslivschef i Mjölby kommun.

Rankingen baseras på en enkät som skickas ut till företagare, där de får svara på frågor om hur kommunens attityd och bemötande är mot företagen, förutsättningar för företagen samt andra faktorer. Totalt svarade 32 000 företagare på enkäten. Mjölby klättrade elva placeringar från tidigare årets undersökning och gick därmed om Ydre som länge toppat undersökningen.

”Inte ett tomtebloss”

På några år har Mjölby tagit stora steg inom näringslivet och enligt kommunstyrelsens ordförande, Cecilia Burenby (S), beror det på det långsiktiga arbetet.

– Det är inte ett tomtebloss, utan det är det långsiktiga arbetet som ger resultat.

Nu ska man hålla i arbetet och fortsätta klättra på rankingen. Då är det viktigaste att behålla den goda stämningen och bygga vidare på ett gott samarbete.

– Vi ska ju framförallt fortsätta med vår positiva samverkan mellan näringsliv och kommun, säger Torbjörn Sjögren.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.