Under fredagsmorgonen den 28 januari sköts en person till döds i stadsdelen Ekholmen i Linköping Foto: SVT / Mimmi Moberg

Mordet i Ekholmen – polisens teori om flyktvägen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen går nu ut med information om trolig flyktväg efter mordet i Ekholmen den 28 januari. Redan under morddagen bad polisen om tips gällande en mörk kombi, som lämnat brottsplatsen efter den dödliga skjutningen.

Det var vid 06.23 som dödsskjutningen inträffade på en parkeringsplats i Ekholmen. En man i 35-årsåldern, som tidigare varit gängledare sköts i bröst och hals och avled på plats.

Polisen vill ha tips

Polisen efterlyser nu tips och iakttagelser från Järdalavägen 80 mellan klockan 05.30 och 06.45 under den aktuella fredagen. Polisen är även intresserad av iakttagelser dagarna innan mordet.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Trolig flyktväg

Enligt polisen ska en eller flera personer lämnat brottsplatsen i bil och trolig flyktväg är Ålerydsvägen eller Haningeleden, ut till Rosenkällasjön. Där hittades en utbrunnen bil senare samma dag.

Polisen är mycket angelägen om att få in tips dagarna innan samt aktuella dagen för mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet