Motala Expo 2020 ställs in efter att Folkhälsomyndigheten höjer risknivån till mycket hög risk för coronaviruset. Foto: arkivbild från Motala Expo/SVT

Motala Expo ställs in – risk för allmän smittspridning

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Folkhälsomyndigheten har ändrat sin bedömning för allmän smittspridning så ställs mässan Motala Expo 2020 in.

Risken för allmän smittspridning av coronaviruset är nu satt till den högsta risknivån. Det beskedet gav Folkhälsomyndigheten under tisdagen. De meddelade också att man för diskussioner med regeringen om att införa avgränsningar vi större evenemang.

På grund av detta så har arrangören Tillväxt Motala tagit beslutet att ställa in Östergötlands största företagsmässa som skulle ägt rum den 13–14 mars. 

– Naturligtvis ställer det här beslutet till mycket besvär för våra utställare samt det egna bolaget, Tillväxt Motala AB, men vi anser att det materiella obehaget inte står i proportion till vad effekten av att vi fullföljer arrangemanget skulle kunna orsaka, säger projektledare Johanna Sjögren, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet