Motalas Arbetsförmedling saknas på intern lista. Foto: TT/ Motala kommun

Motala saknas på intern AF-lista

Publicerad

SVT har tagit del av interna listor där det bara finns ett 60-tal arbetsförmedlingskontor kvar i landet. På listan står Linköping, Norrköping och Visby med. De som saknas är Motala, Åtvidaberg, Valdemarsvik, Kinda och Finspång.

– Jag har inte hört att den ska läggas ner, men jag har hört att det har varnats för det, säger Kåre Friberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Motala.

Listorna har sammanställts av cheferna för Arbetsförmedlingens så kallade marknadsområden, utifrån principer som myndighetens styrelse beslutade om tidigare i mars – bland annat att kontoren ska koncentreras till städer och ”knutpunkter”.

– Det är inte så bra. Det kommer ställa högre krav på kommunen och givetvis skulle det bli förändringar. Vi har haft ett bra samarbete med arbetsförmedlingen i Motala och det har fungerat väldigt bra. Vi har jobbat mot arbetslöshet och halverat den på tre år, så det har varit ett bra samarbete.

Beslut i mars

Men Arbetsförmedlingen tillbakavisar uppgifterna om vilka kontor som ska läggas ner.

”Översynen är ännu inte klar. Målsättningen är att det ska vara klart i slutet av mars”, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Motala

Mer i ämnet