Entreprenören Niclas Adler. Arkivbild. Foto: Patrik Svedberg

Niclas Adler: Rapporten är full av felaktigheter

Publicerad

I den rapport om Niclas Adler och hans företag Synthesis Anlytics som Norrköpings kommun beställt av ett konsultföretag så beskrivs bland annat hur Adler i sin egenskap av styrelseordförande i ett av företagen vid Karolinska institutet tagit oaktsamma lån och dömts till skadestånd i tingsrätten.

– Det stämmer att jag förlorade ett mål vid Varbergs tingsrätt, men jag dömdes inte till skadestånd, säger Niclas Adler.

När det gäller andra skrivningar i Norrköpings kommuns rapport om Adler så står det att han skulle ha fört lånat kapital utomlands, har betalningsförelägganden och att hans revisor riktat kritik mot sättet att sköta betalningar av skatter och avgifter.

–  Att på detta sätt, helt utan saklig grund försöka kväva mig som privatperson och entreprenör, samt det företag i vilket jag har intressen liknar inget annat än ett justitiemord som måste varit drivet av en annan agenda än det som påstås. Det är inget som hör hemma i en rättsstat säger Niclas Adler 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet