Foto: SVT

Nazistiska NMR får hålla möte i Visby

Uppdaterad
Publicerad

Den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) har fått ett tillstånd beviljat från polisen att stå fem timmar om dagen på Södertorg i Visby.

Det beviljade tillståndet gäller för allmän sammankomst och uppställning av ett bokbord, rapporterar P4 Gotland. NMR har också rätt att sätta upp en mindre talaranläggning och dela ut flygblad.

Den aktuella tiden för tillståndet på Södertorg är från klockan 11–16 mellan den 3–8 juli.

– Det var så att det kom in en mycket sen ansökan till oss. Vår tillståndsenhet avgjorde det här väldigt snabbt och tillståndet beviljades i lördags, säger Elisabeth Anestad, biträdande kommenderingschef för polisens insats under Almedalsveckan till SR.

NMR har tidigare fått avslag på en ansökan om att bland annat sätta upp ett tält under politikerveckan i Visby, men NMR får ändå får använda den allmänna talarplatsen i Visby hamn under Almedalsveckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalsveckan

Mer i ämnet