Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Devonte Green vann pris för finalens mest värdefulla spelare. I klippet hör du Norrköpings guldcoach, Mikko Riipinen, berätta mer om känslorna efter succématchen på hemmaplan Foto: SVT/Matilda Wärlinge Andersson

Norrköping Dolphins coach om guldet på hemmaplan: ”Sagan blev lite bättre”

Publicerad

I veckan vann Norrköping Dolphins sitt tredje raka SM-guld i basket och nu pratar man om en dynasti.

– Gårdagens match var så känslosam och mäktig så det tar ett tag att smälta vad som faktiskt hände , säger Mikko Riipinen, huvudtränare Norrköping Dolphins om måndagskvällens avgörande match mot Borås.

Att Norrköping skulle stå som segrare för tredje året i rad var det inte många som trodde i mitten av säsongen. Spelare kom in och andra försvann men sammanhållningen fanns kvar. Något coach Mikko Riipinen ser fram emot att bygga vidare på till nästa säsong.

– Det är en stor bedrift det vi gjort, att upprepa det här även nästa år skulle vara enormt. Vi har en måltavla på vår rygg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.