Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon visar polisassistent Jacob Sulasami hur polisens nya kroppskameror fungerar och när de gör störst nytta. Foto: Mimmi Moberg

Nu börjar polisen med kroppskameror

Publicerad

Poliserna i Linköping är först ut i polisregion Öst med att bära kroppskameror.

– Det beror på vårt läge geografiskt och att vi har haft problem med skjutningar och liknande, säger Ann-Christine Rehnström, chef för lokalpolisområde Linköping.

Målet är att alla poliser i yttre tjänst så småningom ska bära kroppskameror för att kunna spela in händelser. Syftet är både att få bättre bevismaterial och att förbättra arbetsmiljön för poliserna.

Minskar trakasserier och hot

– I tidigare undersökningar har man kunnat visa att kroppskameror minskar våld och trakasserier mot poliser. Även när det gäller sexuella trakasserier mot kvinnliga poliser har det gett effekt. Det är många kollegor som upplever en ökad trygghet med att bära kroppskamera, säger Ann-Christine Rehnström.

Linköping

I videon visar polisassistent Jacob Sulasami hur kameran fungerar och hur man ser att den spelar in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet