Foto: SVT.

Tre stora vaccinationscentraler står redo i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

I Östergötland står just nu tre stora vaccinationscentraler redo för att ta emot folk som ska vaccineras mot covid-19. När de ska öppnas beror dock helt på vaccinationstillgången framöver, enligt Rickard Lundin, talesperson för den särskilda sjukvårdsledningen.

I dagsläget finns tre stora vaccinationscentraler i Östergötland. Mässhallarna i Norrköping, Luxor Center i Motala och Saab Arena i Linköping. Enligt Rickard Lundin, talesperson för den särskilda sjukvårdsledningen, är de olika ställena nu redo att börja vaccinera i den takt vaccinet levereras.

– Vi hoppas att vi skulle kunna komma igång här på de större vaccinationscentralerna i mitten av februari. Men just nu är det vaccinationstillgången som begränsar det och är det som avgör när vi kan öppna, säger Rickard Lundin.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland
Rickard Lundin, talesperson för den särskilda sjukvårdsledningen, säger att det är vaccinationstillgången som påverkar huruvisa de större vaccinationscentralerna kan öppna. Foto: Erika Landt/SVT

Två till vaccinationscentraler

Än så länge står tre vaccinationscentraler redo, men det finns planer för att två till ska öppna i Östergötland. En i Mjölby och en i Finspång. När de kommer vara redo för att öppna för vaccinering är i dagsläget oklart. Även Missionskyrkan i Linköping kommer hålla öppet för vaccineringar.

Hör Anne Boström berätta hur vaccineringen kommer gå till i videon ovan.

Anne Boström, enhetschef för vaccinationscentralen på Saab Arena, berättar hur vaccinationerna kommer gå till på arenan när de sätter igång. Foto: Erika Landt/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet