Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar Kenneth Wåhlberg mer om planerna för Stenbrinken i Sankt Anna. Foto: Maria Lönnberg//SVT/ Christian S Zetterdahl

Ny ägare till Stenbrinken i Sankt Anna: ”Vi vill bygga lägenheter”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att beslutet klubbades igenom på kommunstyrelsens möte under tisdagen är det nu klart vem som blir ny ägare till det nedlagda äldreboendet Stenbrinken i Sankt Anna. 

– Det känns toppen att vi har fått förtroendet att förvalta Stenbrinken. Vi är en grupp entreprenörer och förvaltare som har ett bolag ihop, där vi vill göra bra och sunda investeringar som gör god nytta, säger Kenneth Wåhlberg, förvaltare och en av personerna bakom bolaget Idea Factory Sweden.

Det har länge funnits önskemål från de boende i området om ett nytt äldreboende eller någon form av trygghetsboende i Sankt Anna. Vad som blir verklighet får marknaden utvisa säger Kenneth Wåhlberg.

– Vi kan mycket väl tänka oss lägenheter där vi förstärker boendet med annan typ av service. Det kan exempelvis vara städning, tillsyn eller mathantering, säger han.   

Hör mer i klippet ovan.  

2016 flyttade de sista boende ut från Stenbrinken. I fem år har nu lokalerna stått tomma. Foto: Maria Lönnberg

”Det känns seriöst och långsiktigt”

Beslutet om nedläggning av äldreboendet togs för flera år sedan och sedan dess har fastigheten stått tom. Den nuvarande Alliansen i Söderköping kom fram till att det var bäst att avyttra Stenbrinken och har haft som förbehåll vid försäljningen att köparen ska bedriva någon form av trygghetsboende. Efter en urvalsprocess mellan sju olika intressenter så är kommunalrådet Ulric Nilsson (C) nöjd.

– Vi känner oss trygga. Det här företaget uppfyller kriterierna och dessutom har de lagt det högsta budet. Vi vet också att några av de tio finansiärerna som ingår i bolaget har en förankring till Sankt Anna-bygden och Söderköping. Så det känns seriöst och långsiktigt, säger Ulric Nilsson (C).                

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Söderköping

Mer i ämnet