Det gamla nedlagda äldreboendet i Sankt Anna är till salu. Foto: arkivbild: SVT/ Christian S Zetterdahl

Vem blir ny ägare av Stenbrinken i Sankt Anna?

Uppdaterad
Publicerad

Det gamla nedlagda äldreboendet Stenbrinken i Sankt Anna har varit till salu under en tid. Nu har visningarna avslutats och urvalsprocessen är i full gång, där kommunen ska utse en köpare.

– Som det är just nu så är det sju olika intressenter som har lagt anbud på fastigheten. Flera av dem har sagt att de skulle kunna genomföra någon slags trygghetsboende på Stenbrinken, vilket också har varit ett önskemål från kommunen, säger Magnus Sandberg, markförvaltare på Söderköpings kommun.

Han är fortfarande hemlighetsfull över intressenterna och vilket anbud som kommer föreslås till de styrande politikerna. 

– Det har varit högt och lågt – både i anbud och i presentation, över den tilltänkta verksamheten. Men vi har ett anbud som vi kommer ge som förslag, säger Magnus Sandberg.  

Vem som blir ny ägare till Stenbrinken kan avgöras under kommunstyrelsens möte den 8 juni. 

I februari träffade vi några boende i Sankt Anna som ville hitta en köpare till Stenbrinken:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Maria Eriksson, Margareta Franzén och Maria Lönnberg har startat en grupp på Facebook för att försöka hitta en ny köpare till det nedlagda äldreboendet Stenbrinken. Foto: SVT Christian S Zetterdahl

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Söderköping

Mer i ämnet