Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Varför väljer Söderköpings kommun att sälja Stenbrinken? Kommunalrådet Ulric Nilsson (C) berättar varför. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Ulric Nilsson (C): ”Vi vill se ett trygghetsboende i Sankt Anna”

Publicerad

Drygt fyra år efter nedläggningen av det gamla äldreboendet Stenbrinken i Sankt Anna så har Söderköpings kommun beslutat att sälja fastigheten.

– Beslutet om nedläggningen från den tidigare majoriteten var ett fullbordat faktum när den borgerliga alliansen kom till makten igen i Söderköping. Nu skulle det vara en för stor apparat att starta upp verksamheten igen och då har vi kommit överens om att avyttra Stenbrinken, säger kommunalrådet Ulric Nilsson (C). 

”Det finns ett intresse”

Kommunen har ett förbehåll och önskemål om att den nya ägaren ska driva någon form av trygghetsboende i fastigheten, och planerna är att prospektet över fastigheten ska presenteras om några veckor. Men redan nu så finns det eventuella köpare som har hört av sig.

– Ja, det finns ett flertal intressenter som har knackat på dörren och undrar när de kan få börja titta på fastigheten och lägga anbud, säger han.

”En känsla för sin hembygd”

I Sankt Anna har också några boende i bygden startat en grupp på sociala medier för att titta på möjligheterna att någon i området skulle kunna ta över Stenbrinken.

– Det är helt underbart att se att den här känslan och kraften finns för sin hembygd. Jag ser med glädje fram emot att de realiserar sina planer och idéer, och det skulle vara roligt om det blev verklighet av visionerna, säger Ulric Nilsson (C).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Söderköping

Mer i ämnet