Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Region Gotlands litteraturutvecklare Moa Candil vill gärna att olika typer av berättelser kommer fram med hjälp av författarmentorerna. Foto: Patrik Widegren/SVT

På jakt efter fler gotländska författare

Uppdaterad
Publicerad

Har du en idé som du gått och tänkt på som skulle kunna bli en bok? Region Gotland erbjuder blivande författare på ön att få en mentor som kan hjälpa dem att komma igång eller i mål med sitt skrivande.

– Jag tror att det finns många oberättade historier där ute, säger Moa Candil, litteraturutvecklare hos Region Gotland.

Förra året ansökte 30 personer om att få en mentor. Tio valdes ut och parades ihop med en etablerad författare. Moa Candil hoppas på ett liknande intresse i år.

Mentorn kan ge stöd och vägledning där man kanske kört fast, eller bara få hjälp med hur man går vidare med ett färdigt manus.

– Jag brukar säga att jag gärna vill se en gotländsk nobelpristagare innan jag går i pension, säger Moa Candil med ett skratt.

Se mer om detta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.