Michael Botvidsson, projektledare Östra promenaden. Foto: Google earth och privat

Östra promenaden i Norrköping stängs av när ombyggnad startar

Uppdaterad
Publicerad

Måndag 9 augusti drar den stora förvandlingen av Östra promenaden i Norrköping igång. Något som kommer innebära omvägar för trafiken fram till sommaren 2023.

– Vi kommer att bomma igen infarten från Söderköpingshållet och från Hamnbron samt flertalet överfarter från Södra promenaden till Lindövägen, säger projektledaren Michael Botvidsson.

Överfarten Repslagaregatan – Lindövägen kommer dock hållas öppen. När arbetet är klart om två år kommer hälften av de bilar som idag kör söderut behöva ta en annan väg eftersom ett körfält där tas bort.

”Förbättring av stadsmiljön”

– Nu har det blivit ett sådant fokus på trafiken, men det här är först och främst en renovering av ett byggnadsminne. Det kommer bli en förbättring av stadsmiljön och bättre för kollektivtrafik, gående och cyklister.

Busshållplatser för bland annat trafiken till och från Söderköping kommer hamna vid Gustaf Adolfsplan. Alltså där motorvägen kommer in i innerstaden.

– Då behöver de inte krångla sig in runt badhuset.

Omgörningen innebär att nya träd planteras och att ledningar dras om. Mer om det i artiklarna nedan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.