Foto: Magnus Andersson/TT/ SVT

Bergamordet: Polisens nya uppgifter – vittne såg mördaren innan mordet

Uppdaterad
Publicerad

Det är i Viaplays:s program ”Efterlyst” som polisen nu går ut med ny information angående mordet på en 16-årig kille i Berga centrum tidigare i somras. De nya uppgifterna gör bland annat gällande att ett vittne sett mördaren innan mordet.

Det var den femte augusti tidigare i år som en man sköt två tonårspojkar i Berga centrum. Några dagar efter dådet avled en av pojkarna, 16 år gammal. Skottlossningen ägde rum vid 19-tiden och polisen gick tidigt ut med att gärningsmannen åkte på en så kallad ”Fatbike”, en eldriven större cykel. Under torsdagskvällen går polisen ut med ny information i ärendet i programmet ”Efterlyst” som ger en tydligare bild av händelseförloppet.

Nya uppgifter

Enligt kriminalinspektör Jan Staaf, som medverkar i programmet, har polisen ett vittne som såg gärningsmannen maskera sig bakom vårdcentralen i Berga centrum. Han ska även ha varit beväpnad.

Skottlossning i Berga

Jan Staaf säger i programmet att 15-åringen och 16-åringen som senare blev skjutna gick fram till mannen tillsammans med en tredje kamrat och efter det konfronterar gärningsmannen killarna och avlossar sitt vapen.

Polisen går ut med informationen i tv-programmet med förhoppningen att få in fler tips.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Berga

Mer i ämnet