Bilden är en genrebild. Foto: TT

Kvinna på Gotland försvunnen ett helt dygn – utreds som människorov

Uppdaterad
Publicerad

När barnen kom hem från skolan på fredag eftermiddag var mamman borta. Efter ett dygn var hon fortfarande försvunnen och polisen på Gotland misstänkte under lördagen att hon hade förts bort mot sin vilja.

UPPDATERING: Polisen tror inte längre att kvinnan har kidnappats. Läs mer här.

En kvinna i 30-årsåldern misstänktes ha blivit bortförd från hemmet mot sin vilja. Polisen förhörde under lördagen grannar och arbetsgivare för att försöka få klarhet i vad som hänt.

Kvinnan fortfarande försvunnen

När ett dygn hade gått hade kvinnan fortfarande inte återfunnits, trots stora ansträngningar från polisens sida.

– Hon är fortfarande inte återfunnen, sa Åsa Wallentin, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter Öst på lördagskvällen.

Det fanns en misstänkt person.

– Men ingen person är gripen, sa Åsa Wallentin.

På söndagsförmiddagen tydde utredningsuppgifter på att kvinnan hade lämnat hemmet av fri vilja. Läs mer här.

Mamman var borta

När kvinnans barn kom hem från skolan på fredagseftermiddagen fanns inte mamman där. Polisen kontaktades på fredagskvällen och inledde natten mot lördag en förundersökning med rubriceringen människorov, det vill säga kidnappning.

Det fanns, enligt polisens vakthavande befäl, inga tydliga tecken i bostaden på att kvinnan hade förts bort mot sin vilja. Men det finns en historik av hot mot kvinnan som gjorde att polisen under lördagen utredde det som människorov.

Mobilen avstängd

– Vi jobbar på bred front med inre spaning och förhör. Vi letar i register, förhör personer i bostadsområdet, sa polisens vakthavande befäl under lördagen.

Kvinnan när ensamstående och barnen har därför tagits om hand av socialtjänsten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer