Polisen i Östergötland varnar för bedragare som erbjuder billiga telefoner. Foto: TT/ Isabell Höijer

Polisen varnar för bedragare i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen varnar nu för bedragare i Linköping som erbjuder billiga telefoner. På kort tid har bedragarna försökt lura nio personer i Linköping. Polisen efterlyser nu tips och uppmanar alla som kommer i kontakt med bedragarna att kontakta polisen.

På kort tid har nio personer utsatts för bedragare i Linköping som säger att de erbjuder billiga telefoner. Sju av personerna har blivit av med pengar. Senast idag blev en man i 80-årsåldern i Tallboda drabbad.

Erbjuder billig telefon

Bedragarna gör på liknande sätt varje gång: En person ringer upp och erbjuder en billig telefon från ett telefonbolag. Telefonbolagets medarbetare finns i närheten och kan komma förbi med telefonen.

Linköping

Bedragaren ringer på dörren och ber personen betala med kort och slå in pinkoden. Därefter säger bedragaren att han måste springa ner till bilen för att hämta telefonen och tar då med sig bankkortet.

Försvinner med bankkortet

Men det blir ingen affär, och bedragaren försvinner med bankkortet och tar ut pengar i närmaste bankomat, enligt polisen.

De personer som har blivit lurade har förlorat uppemot 15 000 kronor.

Polisen uppmanar nu alla som kommer i kontakt med bedragarna att ringa 114 14 eller att fylla i ett tipsformulär anonymt på polisens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet