Foto: Daniel Söderqvist/SVT

Man gripen misstänkt för mordförsök i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern greps vid 16-tiden misstänkt för försök till mord. Efter en trafikolycka i Tornby i Linköping fördes en skadad man till sjukhus. Enligt ännu obekräftade uppgifter till SVT Nyheter Öst ska föraren av den bil som körde på mannen, efter olyckan ha knivhuggit den påkörda personen.

Gripandet gick lugnt till och skedde i södra delen av Örebro län, uppger polisen. Den misstänkte mannen ska föras till polisstationen i Linköping. Där ska han förhöras och därefter fattar åklagare beslut om eventuell anhållan. Händelsen utreds som försök till mord.

Man i 45-årsåldern förd till sjukhus

– Jag kan bekräfta att vi söker en inblandad person som vi i nuläget betraktar som en gärningsperson. Den skadade är en man i 45-årsåldern. I nuläget kan jag inte säga något mer med hänsyn till utredningen, sa polisens presstalesperson Thomas Agnevik, tidigare under måndagen.

Larmet om olyckan kom klockan 11.22. Den skadade mannens tillstånd uppges vara stabilt och han ska stanna kvar på Universitetssjukhuset för observation, enligt en bulletin från Region Östergötland.

Tidigare uppgifter från ambulanspersonal sa att 45-åringen befarades vara allvarligt skadad, och att det skulle vara efter en misshandel, inte en olycka. Polisen har under eftermiddagen kunnat hålla förhör med den skadade mannen.

Kriminalteknisk undersökning

Polisen genomförde en kriminalteknisk undersökning eftersom de misstänker att ett brott begåtts i samband med trafikolyckan. Klockan 14.45 meddelade de att teknikerna var klara på platsen. Ytterligare undersökningar med hund ska göras innan avspärrningen tas bort. Polisen har också hållit förhör med vittnen och andra.

Den bil som tros ha varit inblandad i trafikolyckan har hittats och tagits i beslag. Med hänsyn till den pågående utredningen kommer inga mer detaljer att kunna lämnas i nuläget, skriver polisen på sin webbsajt. De meddelar också att de är angelägna om att dem som bevittnat händelsen hör av sig till polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet