På brädspelskonventet Lincon i Linköping spelar man brädspel – och dricker te. 1,5 kubik te går åt under helgen. Foto: SVT

Publikrekord väntas på Lincon

Uppdaterad
Publicerad

Rekordmånga besökare väntas till brädspelskonventet Lincon i Linköping i helgen.

– Vi tror att vi kommer vara ungefär 2 000 personer. Då kommer vi att slå rekordet med råge.

Bilden av den typiska brädspelaren har förändrats. Om det tidigare var en äldre man så är det idag en helt ny målgrupp:

– Barn och unga. Kvinnor, säger Helene Holmkvist, projektledare för Lincon 2018.

Linköping

Typiska spelarna: En barnfamilj

– Jag skulle säga att den typiska brädspelaren kan vara precis vem som helst. En vanlig familj. Med barn, säger Adam Kundurakis som är arrangemangsansvarig för brädspel på Lincon i år.

Det blev en tuff start för arrangörerna. Ett stort elfel vid tågstationen i Norrköping stoppade alla tåg och hälften av funktionärerna kunde inte komma på plats i tid.

Dessutom lade elen av. Och därmed internet.

Problemen lösta

– Men vi har löst det nu, säger Helene Holmkvist som gör sitt första år som projektledare för Sveriges näst största brädspelskoncent.

Kommunikationsradion anropar oavbrutet, liksom sms:en. Allt från stort till smått går via Helene Holmkvist. Men hon har ändå ett stort leende på läpparna.

Över 2 000 besökare

– Vi räknar redan nu med att kunna slå besöksrekordet. Det ser vi på antalet arrangörer och föranmälningar. Vi tror att det kommer att komma över 2 000 besökare i helgen. Då slår vi det gamla rekordet på 1 600 besökare med råge.

Se videoklippet från Lincon här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet