Foto: SVT

Räkna med besparingar i Finspångs kommun

Uppdaterad
Publicerad

Alla sektioner inom Finspångs kommun måste minska ramarna med 3 procent nästa budgetår. Enda undantaget är utbildningssektorn.

– Det är som i de flesta kommuner kärvt att få ihop det. Det fattas 40 miljoner, så alla sektioner utom utbildning måste minska ramarna med 3 procent, säger blivande kommunalrådet Hugo Andersson (C).

Exakt var besparingarna ska ske är i dagsläget inte bestämt. Klart är dock att utbildningssektorn, inklusive fritidsverksamheten, tillförs sex och en halv miljon kronor.

Finspång

– Det kommer handla om vardagssparande.

Satsar digitalt

Kommunen kommer också satsa två miljoner på digital kommunikation kommande år. Både mellan medborgarna och kommunen, och inom kommunens administration.

– Man ska till exempel kunna ansöka om bygglov digitalt i stället för att behöva fylla i papper. Vi hoppas det ska upplevas som en bättre service till medborgarna.

Hugo Andersson (C) kommer med stor sannolikhet väljas till kommunalråd för miljö- och samhällsutveckling på onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finspång

Mer i ämnet