Arkivbild

Region Gotland kan straffas för inköp av ambulansflygtjänster

Uppdaterad
Publicerad

Ett flygbolag anmälde Region Gotlands nyttjande av ambulansflygtjänster till Konkurrensverket eftersom de anser att regionen inte skött upphandlingen korrekt. Regionen riskerar därför hundratusentals kronor i straffavgifter.

– Det finns ingen annonserad upphandling i grunden, för just ambulansflygplanstjänsterna, säger Björn Karlsson, föredragande handläggare på Konkurrensverket som just nu utreder om regionen brutit mot lagen om offentlig upphandling, till P4 Gotland.

Tipset från flygbolaget till Konkurrensverket handlar om att regionen i stort sett alltid ska ha använt sig av ett och samma flygbolag när det inte gått att använda den avtalade helikoptern.

Hälso- och sjukvårdsdirektör Maria Dalemar säger till radion att regionen nu arbetar med kompletterande svar till verket. Först därefter kommer den uppstådda situationen kommenteras av regionens förvaltningschef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet