Rickard Lundin, representant för särskild sjukvårdledning i Region Östergötland, berättar om diskussionerna kring vaccinationer på arbetsplatser. Foto: Erika Landt/SVT

Regionen om vaccinationer på arbetsplatser: ”Just nu tittar vi på två alternativ”

Uppdaterad
Publicerad

Region Östergötland kunde på onsdagen meddela att de nu tittar på möjligheterna till vaccinationer på arbetsplatser i länet. Något som Svenskt Näringsliv, LO och PTK uppmuntrar till, samtidigt som regeringen välkomnar förslaget.

Den senaste tiden har möjligheten till vaccinationer på arbetsplatser diskuterats runt om i landet. Det här efter att Svenskt Näringsliv, tillsammans med LO och PTK uppmuntrat regionerna till att undersöka möjligheten framöver. En av regionerna som nu diskuterar huruvida det här kommer vara en möjlighet till framtida vaccinationsfaser är Region Östergötland.

– Vi tittar på vad det finns för möjligheter att kunna göra det och då pratar vi om de allra största arbetsplatserna i länet, säger Rickard Lundin, representant särskild sjukvårdsledning i Region Östergötland.

Hör Rickard Lundin berätta mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet