Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad händer med de nya psykiatriambulanserna i Östergötland? Kommer stödet till efterlevande bli bättre vid suicid? I videon reagerar regionrådet på SVT Nyheter Östs reportage om psykiatrin. Foto: SVT

Regionrådet om psykiatriambulanserna: ”Pengarna räcker inte till”

Publicerad

Psykiatriambulansen i Östergötand är hittills ett pilotprojekt. Ambitionen är att den ska få fortsätta, men i nuläget räcker inte pengarna som har avsatts. Det berättar regionrådet Fredrik  Sjöstrand (M).

– Vi kommer behöva göra ytterligare prioriteringar.

SVT Nyheter Öst har i flera reportage skildrat psykiatrin i Östergötland. Vi följde med den nystartade psykiatriambulansen och berättade att stödet till efterlevande vid suicid har stora brister.

– Vi vill göra en samlad översyn av hela psykiatrin i Östergötland för att se vad vi behöver göra bättre, säger Fredrik Sjöstrand (M) som är ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Östergötland.

Fler samtalsbehandlingar behövs

En förbättring som behöver göras är att öka mängden samtalsbehandlingar vid depression och ångest.

– Vi ligger väldigt lågt när det gäller det i Region Östergötland.

I videon berättar Fredrik Sjöstrand vad som behöver förbättras utifrån det som har skildrats i reportagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.