KD ryter till om Stångådalsbanan

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraterna i Region Östergötland ryter till om Tjust- och Stångådalsbanan.

– Det är avgörande att vi gör vad vi kan för att säkra den pulsåder för regional tillväxt och möjlighet till kompetensförsörjning som Stångådals- och Tjustbanan är för de mindre kommunerna, skriver Lena Käcker Johansson (KD), ledamot i regionfullmäktige i en motion till just regionfullmäktige.

Stångådalsbanan framtid är hotad och Trafikverket signalerar att inga pengar kommer.

Sista striden om regionalbanorna

– I februari rapporterades att antalet resenärer på Kustpilens sträckor fortsätter att öka. Det talar ytterligare för att värna banornas framtid, säger Lena Käcker Johansson.

– Regionen måste ta krafttag mot Trafikverket, säger Lena Käcker Johansson (KD). Foto: Cissi Säfström

– Flera gånger i år har majoriteten uttalat sig i media att Stångådalsbanan inte är en prioriterad fråga utan hänvisar till att det är en statlig angelägenhet. Vi menar att det berör många medborgare som är beroende av att pendla till jobb, studier eller fritidsaktiviteter, säger Lena Käcker Johansson och Per Larsson (KD), oppositionsråd och gruppledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sista striden om regionalbanorna

Mer i ämnet