Foto: Carl Larsson / SVT

Säsongen rivstartade för Göta kanal – tack vare sol och tv

Publicerad

Det soliga och varma vädret i maj gjorde att årets säsongsstart blivit succéartad. Flera entreprenörer intygar enligt kanalbolaget att besöksantalet mer påmint om semestertider än försommar.

– Fortsätter försäljningen av kanalbiljetter i samma takt under hela säsongen räknar vi med cirka 3 000 båtpassager genom Göta kanal innan vi stänger igen för säsongen 30 september, säger Göta kanalbolags vd Roger Altsäter i ett pressmeddelande.

Kanalen har också förekommit den brittiska tv-serien Great Canal Journeys, vilket antas vara skälet till ett ökat antal brittiska båtar på kanalen. Dessutom har försäljningen av expressbiljetter stigit.

Tv bidrar till framgången

– Vi ser direkt en markant ökning av antalet besökare på vår webb när något sånt här sänds på tv. Därför ser vi fram emot att ha flera stora produktioner längs Göta kanal i sommar. Bland annat ska en Inga Lindström-film spelas in på ett av passagerarfartygen, och tyska tv-kanalen ARD kommer att filma för ett 90 minuter långt reportage om upplevelserna på och längs med Göta kanal som ska sändas i vinter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.