Bilden är från en tidigare presentation av den planerade bad- och semesteranläggningen i Motala. Foto: SVT

Semesteranläggning ska smälta in i naturen

Uppdaterad
Publicerad

När den planerade bad- och semesterläggningen står klar, ska det finnas ett vattenland, upplevelsecentrum och dessutom 550 semesterbostäder inom området.

Därför är det en stor utmaning för danska Lalandia att inte påverka den unika miljön vid Varamobaden för mycket.

– Vi kommer till ett mycket vackert naturområde där människor bor och lever. Vår anläggning ska fungera tillsammans med både naturen och de som bor och verkar där, säger Thomas Nielsen, projektdirektör för Motalaprojektet hos Lalandia, i ett uttalande.

Den 23 november, under Östergötlands byggbranschdag i Motala, kommer företaget att närmare presentera sina planer. Men klart är att det blir mycket varierande omfattning av byggnader och bostäder.

– I vissa områden ritar vi kedjehus, i andra områden blir det enplanshus och lägenhetshus. Ett område kallar vi för ”fiskeläget”. Vi försöker lägga byggnationen på ett naturligt sätt i terrängen. Tanken är att man ska få känslan av ett sommarstugeområde som är noga anpassat till landskapet säger chefsarkitekt Marianne Hansen, från arkitektbyrån Dorte Mandrup.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenland i Motala

Mer i ämnet