Simhallsbygget blir uppskjutet. Foto: Arkitektbyrån 3XN

Linköpings simhallsprojekt skjuts upp ett år

Uppdaterad
Publicerad

Det nya bygget av simhallen i Linköping skjuts upp till 2022. Under sommaren 2018 kommer en ny entreprenörsupphandling dra igång. Ny beräknad byggstart blir till våren 2019.

Det arkitektbidrag som vann har bearbetats under våren för att bli mer yteffektivt, med en enklare utformning och andra materialval.

– Arkitektbyrån 3XN, som tog fram det vinnande bidraget Vågen, har kontrakterats som designansvarig arkitekt och just nu pågår ett arbete med att ta fram en ny programhandling i tät dialog med Kultur- och fritidsförvaltningen och Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, säger Johan Kristiansson, ordförande i styrgruppen, i ett pressmeddelande.

Simhallsbygget blir uppskjutet. Foto: Arkitektbyrån 3XN

Det är även klart att Lejonfastigheter och NCC kommer att avsluta sitt samarbete och att Lejonfastigheter kommer att gå ut med en ny entreprenörsupphandling.

– Simhallen är en central del i utvecklingen av den nya stadsdelen Folkungavallen. Därför är det viktigt att vi säkerställer kommande utbyggnadsprocess för Folkungavallen som helhet och simhallens del i denna, säger kommundirektör Paul Håkansson.

Moderaterna i Linköping menar att kommunen inte har haft kontroll över projektet.

– Det ett beslut i rätt riktning men vi från Moderaterna är kritiska till hur bygget hanterats och att det nu försenas, säger oppositionsråd Niklas Borg (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.