Foto: Polisens förundersökning/Björn Larsson Rosvall TT

Sju döms för inblandning i brutal kidnappning

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga sju åtalade kopplade till den brutala kidnappningen i Floda utanför Göteborg döms av Alingsås tingsrätt.

Tre av dem döms för människorov och grovt olaga tvång till fem års fängelse. Två döms för medhjälp till samma brott till ett och ett halvt respektive två års fängelse.

Utsattes för tortyr

Det var i slutet av februari i år som två män kidnappades i Östergötland och under en helg sedan hölls inspärrade i ett hus i Floda. En av männen utsattes för en tortyrliknande misshandel, där bland annat en borrmaskin användes.

Syftet med kidnappningen var att få pengar från den misshandlade som betalning av en skuld. Ärendet har kopplingar till organiserad brottslighet.

Döms för människorov

Två av männen som döms för människorov och grovt olaga tvång var också åtalade för synnerligen grov misshandel. Men tingsrätten anser inte att det är bevisat att de varit delaktiga i misshandeln och ogillar därför åtalet mot dem i den delen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Motala

Mer i ämnet