Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Björn Ljunggren, regionansvarig på Svenska Rovdjursföreningen i Östergötland, tycker att kammarrätten tagit rätt beslut gällande skyddsjakten. Foto: SVT Mimmi Moberg/TT Jonas Ekströmer

Rovdjursföreningen om skyddsjaktsdomen: ”De resonerar rätt”

Uppdaterad
Publicerad

Kammarrätten har nu upphävt den skyddsjakt på varg som Länsstyrelsen Östergötland beslutade om att tillåta i juni i år. En av föreningarna som överklagade länsstyrelsens beslut var Svenska Rovdjursföreningen. 

Beslutet om upphävningen kom på tisdagen och enligt Björn Ljunggren, regionansvarig för Svenska Rovdjursförening, är det en framgång för dem.  

– Jag tycker de resonerar helt rätt. De menar att länsstyrelsen inte har kunnat visa att jakt är den enda möjligheten till att lösa problemet, säger Björn Ljunggren. 

Fyra vargar kvar 

I juli sköts en vargtik i Långbogenreviret. Något som då kritiserades av flera. Men enligt Björn Ljunggren finns det i dag kvar vargar i reviret. 

– Att det finns fyra vargar är vi rätt så säkra på. Tack vara länsstyrelsens kameror. Men huruvida det finns några årsvalpar, det vet vi inte. Att det har fötts valpar i våras, det vet vi. De kan finnas kvar, fast de inte har upptäckts, säger Björn Ljunggren. 

Se Björn Ljunggren berätta mer i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Varg i Östergötland

Mer i ämnet