Beslut om skärpta restriktioner – Region Östergötland höll pressträff

Uppdaterad
Publicerad

På några få veckor har antalet smittade i covid-19 ökar markant i Östergötland och från och med i dag gäller nya tuffare restriktioner i länet. Region Östergötland kallade till presskonferens med anledning av det nya läget.

På presskonferensen som hålls på Katastrofmedicinskt centrum i Linköping medverkar regiondirektör Krister Björkgren, smittskyddsläkare Britt Åkerlind, landshövdning Carl Fredrik Graf, kommundirektör Paul Håkansson, Linköping och biträdande kommundirektör Anna Thörn, Norrköping.

Från och med i dag uppmanar Folkhälsomyndigheten alla som vistas i Östergötlands län att:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet