Joakim Nejdeby, stabschef för Liu:s krisledning, berättar varför universitetet väljer att genomföra vissa salstentor. Foto: Erika Landt/SVT

Snubblande nära helt digital utbildning på Linköpings universitet

Publicerad

Linköpings universitet inväntar nu nya besked från Region Östergötland angående de regionala råden. I dagsläget är största delen av undervisningen digital, men enligt stabschefen för krisledningen är de snubblande nära en helt digital lösning.

Undantaget i nuläget är enligt Joakim Nejdeby, stabschef för Liu:s krisledning, bland annat laborationer, övningar där man behöver tillgång till en viss utrustning och salstentor.

– Vi genomför utbildningen till absolut största del digitalt, så det är bara den undervisning som bedöms behöva genomföras på plats för att säkerställa utbildningskvalitet, som genomförs på plats, säger Joakim Nejdeby.

Linköping

Nya besked

I dagsläget är bland annat ett 20-tal salstentor inplanerade att genomföras på plats. Joakim Nejdeby säger att man inväntar nya besked från Region Östergötland gällande de regionala råden innan man gör ytterligare ändringar i planeringen. Men enligt Nejdeby blir nästa steg i så fall en helt digital undervisning.

Hör Joakim Nejdeby förklara varför universitetet valt att genomföra salstentor i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet