I helgen blev stora delar av fotbollsplanerna i Malmslätt förstörda av att någon eller några kört bil över gräsmattan. Foto: Malmslätts AIK

Sönderkörda fotbollsplaner kan bli dyrt för klubb i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen blev fotbollsplanerna i Malmslätt i Linköping plötsligt en rallybana. Någon eller några har sladdat runt med bilar och kört sönder gräsmattan på tre av planerna för Malmslätts AIK.

Det är djupa och leriga spår av bildäck som täcker stora delar av fotbollsplanerna.

– Jag trodde det inte var så farligt först, men när jag kom upp hit idag och fick se hur det såg ut – man är helt förtvivlad och ledsen, säger Henrik Blomsten, klubbchef i Malmslätts AIK.

Linköping

Vad innebär det här för klubben?

– Vi vet inte riktigt ännu. Vi inväntar några experter på gräsplaner som ska komma hit för att titta. I värsta fall så måste vi så om fotbollsplanerna. Då kan det kosta upp till 40 000 kronor. Det är pengarna som vi inte har idag. Vi vrider och vänder redan nu på varje krona i föreningen, säger

Se mer i klippet ovanför hur fotbollsplanerna har förstörts.

I helgen blev stora delar av fotbollsplanerna i Malmslätt förstörda av att någon eller några kört bil över gräsmattan. Foto: Malmslätts AIK

Två bilar stoppades på plats

Polisen fick flera samtal om vad som pågick under lördagskvällen, och när en patrull kom till platsen kunde två bilar stoppas på väg därifrån.

– Det var två killar i 20-års åldern som polisen stannade. De erkände visserligen på plats men inget formellt förhör har gjorts ännu, så de är fortfarande misstänkta för skadegörelse, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet